Koncert Duo Džomba – Krutz

U Kulturnom centru Vojvodine „Miloš Crnjanski” (Vojvode Putnika 2, Novi Sad), u četvrtak 7. decembra  2023. godine u 20 časova, biće održan koncert Dua Marko Džomba (saksofon) i Kimiko Krutz  (klavir). Ulaz je slobodan.

Program:
Ida Gotkovsky: Variation pathetique nr. 6
Erwin Schulhoff: Hot Sonata
In-Gi Kim: Catharsis Rythmique
Đorđe Marković: Kaleidoscopic assemblage II
Darius Milhaud: Scaramouche
—————–

Marko Džomba je internacionalno aktivni saksofonista. U njegove nastupe ubrajaju se, između ostalog, solistički koncerti sa moskovskim radijskim-simfonijskim orkestrom (Orkestar Čajkovski) čiji je dirigent Vladimir Fedosejev, orkestrom austrijske muzičke omladine, orkestrom slovenačke vojske, orkestrom bugarske filharmonije, filharmonijskim orkestrom Brasov, kao i nastupi sa kamernim ansamblima, prvenstveno Duo Džomba-Krutz, u beckom Muzikferajnu, Bruknerhausu Linc, sali slovenacke filharmonije, beckom Koncerthausu… Marko Džomba je Yamaha, D’addario kao i SVC Ligatures Artist.

Kimiko Krutz je pijanistkinja koja se specijalizovala u interpretaciji savremene muzike.
Član je ansambala XXI Jahrhundert i LIZARD – Linzer Ensembe für Zeitgenössische Musik.
Nastipala je na festivalima Wien Modern, Impuls Graz, musikprotokoll, Festival 4020, u Volkstheater WIen, Konzerthaus Wien, Musikverein WIen, Tokyo Millenium Hall…
Kimiko Krutz je bila asistent za kamernu muziku na Univerzitetu Nagasaki u Japanu, a trenutno predaje na odseku za savremenu muziku na Univerzitetu za muziku i primenjene umetnosti u Beču.