Fotografija: Andrea Palašti

Koncert Nataše Penezić

U okviru programa permanentnog antifestivala savremene muzike 2K+ u holu Kulturnog centra Vojvodine „Miloš Crnjanski“ solistički koncert održaće pijanistkinja Nataša Penezić.
Nastup će se održati u utorak, 3.decembra u 21 čas. Ulaz je slobodan.

Nataša Penezić predstaviće novosadskoj publici zanimljiv, redak i koherentan izbor inostranih i domaćih kompozicija savremene muzike. Osim klavira na koncertu će svoj instrumentalni doprinos dati i elektronika.

Repertoar:

Olivier Messiaen: Pièce pour le tombeau de Paul Dukas (1935)

Jasmina Mitrušić: San leptira (from Chamber music by James Joyce) (2019), iz ciklusa Insektarijum
Mantis religiosa (Zelena bogomoljka) (2013), iz ciklusa Insektarijum

Gavin Bryars: Ramble on Cortona (2010)

Ana Gnjatović: Araknin san, za klavir i elektroniku (2019)
Kompozitorka Anja Gnjatović će svoju kompoziciju Araknin san izvesti zajedno sa Natašom Penezić, svirajući na elektronici.

Olivier Messiaen: Catalogue d’oiseaux (1956-1958) – 3. sveska
Jonathan Harvey: Tombeau de Messiaen, za klavir i elektroniku (1994)
Nataša Penezić (1984) je diplomirala na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, u klasi prof. Svetlane Bogino. Završila je master studije na Kraljevskom koledžu za muziku u Stokholmu, i doktorske studije na FMU u Beogradu pod mentorstvom prof. dr Dubravke Jovičić (doktorski umetnički projekat Tumačenje novih izražajnih sredstava u izabranim klavirskim delima Pjera Buleza, Lučana Berija i Frederika Rževskog). Od 2000. godine je osvojila niz nagrada na takmičenjima u Srbiji, Italiji i Francuskoj. Nakon polufinala na takmičenju Ljunggrenska tävlingen u Geteburgu, bila je dobitnica stipendije Švedske Kraljevske Akademije za umetnost. Aktivno sarađuje sa kompozitorima, među kojima se izdvajaju Frederik Rževski, Sofija Gubajdulina i Jasmina Mitrušić.

Fotografija Nataše Penezić: Andrea Palašti.