Концерт трија „Ностер Модус“

Серијал концерата камерне музике у Културном центру Војводине “Милош Црњански” наставља се у петак, 1. новембра концертом трија „Ностер Модус“. Концерт почиње у 20 сати, а улаз је слободан.

ТРИО “НОСТЕР МОДУС”

Марта Драгаш – виолина

Милица Свирац – виолончело

Марина Рајновић Бабовић – клавир

 

Програм:

  1.   Šostakovič: Klavirski trio br.2
    (I Andante; II Allegro con brio; III Largo; IV Allegretto)
    N. Kapustin: Klavirski trio, op.86
    (I Allegro molto; II Andante; III Allegro giocoso)
    После завршених студија 2008. године, с намером да негују камерни звук и љубав према музици, Марта Драгаш (виолина), Милица Свирац (виолончело) и Марина Рајновић Бабовић (клавир) одлучиле су да оснују клавирски трио. Ансамбл је првобитно наступао под називом „Модиљани трио”, све до септембра 2011. године, када су чланице одлучиле да промене његов назив у „Ностер модус”.

Све три уметнице одржале су бројне концерте и учествовале на различитим фестивалима у земљи и иностранству. До 2012. године, „Ностер модус” је сарађивао са еминентним професорима камерне музике у Србији и иностранству, као што су: Тимеа Калмар (Србија), Владимир Огарков (Србија), Фридеман Ваигле (Немачка), Наталија Пришепенко (Немачка).

Клавирски трио „Ностер модус” чула је публика у Панчеву, Зрењанину, Руми и Новом Саду. Након вишегодишње паузе, чланице ансамбла одлучиле су да обнове сарадњу 2019. године.

Фото галерија: