Завод за културу Војводине и у 2018. години има за циљ да наградом „Медијакулт“ афирмише и подржи креативно телевизијско стваралаштво из области културе, допринесе унапређењу интеркултуралне комуникације и унапреди сарадњу са медијским кућама.

Позивамо вас да учествујете са вашим ТВ емисијама о теми „Интеркултурална комуникација у Војводини“ на конкурсу „Медијакулт“.

На Конкурсу могу учествовати све телевизијске продукцијске куће у Војводини које своје емисије конкурентне у оквиру теме „Интеркултурална комуникација у Војводини“ доставе Заводу за културу Војводине, Војводе Путника 2, 21101 Нови Сад са назнаком „За конкурс Медијакулт“.

Конкурс је отворен до 26. октобра 2018. године.

Све пријављене радове прегледаће жири у чијем саставу ће бити угледни познаваоци ТВ стваралаштва, а у новембру месецу 2018. године ће у Новом Саду, по шести пут бити уручена награда „Медијакулт“ коју Завод за културу Војводине сваке године додељује ауторима ТВ емисије о теми из области „Интеркултуралнa комуникацијa у Војводини“.

Награда се састоји од дипломе, новчаног износа и публиковања награђене емисије на DVD -у.

Пропозиције Kонкурса:

  1. Право учешћа на Конкурсу имају аутори емисија који су својим радом, деловањем и стваралаштвом везани за простор Аутономне покрајине Војводине
  2. Право учешћа на Конкурсу имају аутори ТВ емисија које су реализоване у текућој 2018. години
  3. Емисије могу бити на српском језику, а ако су на језицима националних мањина потребно је да буду титловане на српском језику.
  4. Емисије могу трајати најмање 10, а највише 30 минута
  5. Сваки конкурсни пакет мора да садржи:
    • снимак ТВ емисије у три примерка снимљене у DVD формату (без физичких оштећења, огреботина и сл. у регуларном DVD запису – могућност репродуковања на обичном DVD плејеру)
    • уредно попуњен Пријавни лист,
    • филмографију аутора са биографијом и фотографијом,
    • пар фотографија из ТВ емисије,
    • уколико један аутор конкурише са више емисија, свака треба да буде снимљена на посебном носачу и пропраћена Пријавним листом,
    • слање емисија снимљених на „CD-R“ формату значиће аутоматску дисквалификацију.
  6. Koнкурсну документацију слати на адресу:

Завод да културу Војводине
Војводе Путника 2
21101 Нови Сад
са назнаком „ За конкурс Медијакулт“

Пријавни лист можете преузети ОВДЕ.