Радионица у оквиру конференције “Design thinking”

У четвртак 26. септембра 2019. у 18: 30 у Култуном Центру Војводине Милош Црњански”, биће одржана радионица у оквиру конференције “Design thinking”. Радионицу ће водити Џим Е. Дојл и проф. др Миљана Зековић.

Улаз је слободан.

 Џим Е. Дојл експерт и саветник ЕУ комисије за спољне послове ће одражи радионицу на тему “design thinking“.

Ова међународна радионица спаја многе доказане идеје и поступке које ће помоћи у развоју иновативног процеса који се примењује кроз модел „дизајнираног размишљања“. Циљ је да се покрене више питања o процесима иновација у култури, као и ангажовање грађана у разговору и учешћу, користећи град као живу „лабораторију“ да би се дефинисао пројекат који обезбеђује економска и друштвена решења.

Радионица ће истражити сврху са фокусом на социо-културне добити, одрживост и одговорну праксу, путеве иновативне праксе за економску корист и социјално добро. У сврху поједностављења, ова конференција ће користити израз „дизајнирано размишљање“ као занимљиво иновативно размишљање.

Конференција истражује тему и неке од потенцијала који могу помоћи у дефинисању основних вредности размишљања о дизајну друштвеног ангажмана:

  • Дизајнираноразмишљање, укључујући основе, како се размишља са нагласкомна друштвени ангажман.
  • Карактеристике дизајнираногразмишљања које га чине другачијим од друге праксе укључујући и како функционише, и механизме који показују како се примјењује.
  • Извођење пројеката.
  • Структура овог размишљања.
  • и скуп критичних запажања са закључком.

Проф. др Миљана Зековић ће представити резултате истраживања, које је интердисциплинарно и интернационално по природи и зато занимљиво и динамично, а прати развојне трендове дизјанерске / архитектонске едукације, дакле поља невероватних промена.

Видео са отварања погледајте овде:

Фотографије са отварања погледајте у галерији испод: