Серијал концерата камерне музике у Заводу за културу Војводине

Серијал концерата камерне музике у Заводу за културу Војводине

 

Недеља, 3.12.2017.

 

19:30 – Дуо харфи – Милена Станишић и Ивана Павловић

 

21:00 – Ансамбл Рестрикције

 

Дуња Црњански – клавир

Филип Ђуришић – бубњеви

Милан Милојковић – гитара, електроника

Немања Совтић – тромбон

Васа Вучковић – кларинет

 

Ово су девети и десети концерт из серијала који ће се до краја године одвијати у галерији Завода за културу Војводине, а у ком ће наступити преко 20 ансамбала. Ансамбли су изабрани по Јавном позиву који је Завод расписао у септембру ове године, а услов за учешће био је репертоар на ком се налазе композиције домаћих аутора и оне написане у 21. веку.

 

Ивана Павловић  и Милена Станишић редовно наступају као солисти и камерни музичари у бројним ансамблима. Као чланови Београдског квартета харфи (са Љиљаном Несторовском и Дијаном Сретеновић), одржале су велики број концерата у земљи и иностранству, учествујући на референтним фестивалским догађајима (Светски конгрес харфе у Женеви 2002, Ванкуверу 2011, Међународни фестивал харфе у Рио де Жанеиру 2008, БЕМУС, НИМУС, Међународна трибина композитора). Као дуо наступају од 2013. године (наступ на Фестивалу харфе, завршни концерт Докторских академских студија композитора Владимира Трмчића 2015, концерт са Зрењанинским камерним оркестром у Зрењанину и Новом Саду, под покровитељством Завода за културу Војводине 2017).

 

Ансамбл “Рестрикције” настаје 2017. године у Новом Саду. Чланови ансамбла дуго међусобно сарађују у различитим саставима и комбинацијама, изводећи слободно импровизовану, експерименталну, нојз и савремену музику, а ово им је први заједнички наступ у оваквом саставу.