Серијал концерата камерне музике у Заводу за културу Војводине, Четвртак, 14. децембар 2017.

19:30

Misstiq Duo

Hilda Sečenji- виолончело

Noemi Szőke- саксофон

 

21:00

Камерни дуо Тасић/Крајишник

Александар Тасић – кларинет

Зоран Крајишник – гитара

Ово су 16. и 17. концерт из серијала који ће се до краја године одвијати у галерији Завода за културу Војводине, а у ком ће наступити преко 20 ансамбала. Ансамбли су изабрани по Јавном позиву који је Завод расписао у септембру ове године, а услов за учешће био је репертоар на ком се налазе композиције домаћих аутора и оне написане у 21. веку.

Ансамбл Misstiq Duo је основан 2016. године. За овај кратак период  од оснивања до данас Misstiq Duo је  већ имао бројне наступе у иностранству. У Будимпешти, Баји, Дебрецену, Печују. Усавршавале су се код реномираног саксофонисте Phelippe Geissa. На репертоару имају транскрипције дела из класицизма, романтизма,али у највећем броју изводе дела из 20. века и савремене музике.Хилда Сечењи  је студирала у Новом Саду, где и тренутно ради на Академији Уметности у Новом Саду у својству стручног сарадника. Ноеми Сзоке је основне студије завршила у Бечу, а мастер диплому је стекла у Дебрецену. Добитница је више признајња и награда.

Камерни дуо Тасић/Крајишник основан је  2007.  године, и чине га реномирани уметници, професори Академије уметности Универзитета у Новом Саду, кларинетиста Александар Тасић и гитариста Зоран Крајишник. Оформљен са намером да негује и проширује  репертоар за  ову необичну камерну формацију, дуо Тасић/Крајишник је до сада имао велики број концерата на неким од најпрестижнијих фестивал у земљи и регион/Гитар Арт Фестивал-Београд, Котор Арт, Summer Guitar Festival -Херцег Нови, Новосадско музичко лето, Сомус-Сомбор…Уз финансијску подрску Покрајинског секретаријата за културу, Завод за културу Војводине је 2010.године објавио диск “Бен ритмато е децисо” камерног дуа Тасић/Крајишник.