Thea Soti / Øver+

Kulturni centar Vojvodine „Miloš Crnjanski” organizuje u utorak, 29. novembra, sa početkom u 20 časova, koncert Thea Soti / Øver+ kroz svoj antifestival savremenog zvuka 2K+.

Ulaz je slobodan.

THEA SOTI je multidisciplinarna umetnica i radi na preseku eksperimentalne vokalne muzike, elektronskog zvuka, instalacije i video arta. Koristi digitalno manipulisan zvuk, ljudski glas i poeziju u različitim formatima. Neprekidno tvistuje, manipuliše i reciklira sopstveni glas, pretvarajući ga u šum ili melodiju, transcendirajući između prepoznatljivog ljudskog i distorziranog vokalnog materijala. Većina njenih radova je duboko povezana sa našim komunikacijskim alatima i istražuje kompleksnosti naklonosti i intimnosti. Njen glavni cilj je da rekontekstualizuje ljudski glas i da uputi izazov predrasudama koje su vezane za njega, proširujući granice mogućnosti zvuka ljudskog glasa.

Nastupala je na internacionalnoj sceni u Njujorku, Parizu, Kopenhagenu, Londonu, Budimpešti, Beogradu, Berlinu, Moskvi, Marakešu, Tokiju. Bila je artist-in-residence u institucijama kao što su Sonoscopia Porto, JAZZAJ/BMC Budimpešta, Balassi Institute Brisel, Tarabia Cultural Academy u Istanbulu i Cite internationale des Arts u Parizu (FR).

U svom solo nastupu, ona ispituje granice pola, jezika, sećanja i društvene pripadnosti kroz istraživanje ljudskog glasa u digitalnom kontekstu. U našem svetu koji je prožet tehnologijom, gde se stvarnost premešta ka mašinama i virtuelnim entitetima, ona istražuje nasleđe ljudskog glasa, koliko daleko glas može još uvek da nosi ljudski izraz i kako se nosi sa post-ljudskim identitetima.

Njen debi solo album ØVER+ izašao je ovog leta za eksperimentalnu izdavačku kuću „Planisphere” sa sedištem u Parizu. Može se čuti ovde: https://planispheresound.bandcamp.com/album/ver