TRIO DOLCE SUONO

Serijal koncerata kamerne muzike 2023.
Četvrtak 16. novembar 2023. u 20 č
Kulturni centar Vojvodine „Miloš Crnjanski“
(Vojvode Putnika 2, Novi Sad)
Ulaz slobodan

Radmila Vorgić Žuržovan – sopran
Petar Popović – flauta
Aleksandar Đermanović – klavir

Program:
André Caplet
(1878 – 1925): Viens! Une Flute Invisible
Philippe Gaubert (1879 – 1941): Soir Paien
Claude Debussy (1862 – 1918): Syrinx za solo flautu
Svetozar Saša Kovačević (1950 – 2022): Polifona studija
Albert Roussel (1869 – 1937): Deux Poèmes de Ronsard, Op. 26
Sergei Rachmaninoff/Earl Wild (1915 – 2000): “Ne poy krasavica, pri mne” op.4 no.4, za solo klavir
Sergej Rachmaninoff: Čekam te
Georges Hüe (1858 – 1948): Soir Païen
Maurice Ravel (1875 – 1937): Flute enchante
Christof Teichler (*1977): Three sacred songs
————

Radoslava Vorgić Žuržovan je stručni saradnik na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Solističku karijeru započinje kao član Mladog ansambla Državne opere u Majncu (Nemačka), Teatra i orkestra u Bilu i Soloturnu (Švajcarska). U Državnoj operi u Visbadenu (Nemačka) je gost pevač i član je Nove Beogradske opere pod rukovodstvom Predraga Goste.
Diplomirala je na dva odseka Akademije umetnosti u Novom Sadu: na Odseku za solo pevanje u klasi dr Milice Stojadinović i Odseku za opštu muzičku pedagogiju. Master i koncert egzamen završila je na Johanes Gutenberg univerzitetu u Majncu, na Visokoj školi za muziku u Majncu u klasi prof. Klaudije Eder. Doktorske studije završava u klasi prof. Milice Stojadinović na AUNS.

Petar Popović je viši stručni saradnik na Akademiji umetnosti u Novom Sadu i solo-flautista Simfonijskog orkestra RTS-a. Srednju muzičku školu „Isidor Bajić” završio je u klasi Aleksandre Horvat. Diplomu osnovnih akademskih studija stekao je na Akademiji umetnosti pod mentorstvom mr Laure Levai Aksin u roku od tri školske godine.
Usavršavanje je nastavio u Nemačkoj, na Visokoj školi za muziku u Majncu, gde je završio dvogodišnje master studije u klasi prof. Dejana Gavrića, nakon čega i studije trećeg stepena u istoj klasi, sa najvišim počastima. Paralelno je završavao i master studije na Visokoj školi za muziku u Lucernu u Švajcarskoj, u klasi prof. Pirmina Grela. Doktorske studije završavio je u klasi prof. Laure Levai Aksin na AUNS, odbranivši doktorski umetnički projekat pod nazivom „Novi znak za novi zvuk”.

Aleksandar Đermanović je pijanista trenutno na doktorskim studijama na Akademiji umetnosti u Novom Sadu pod mentorstvom dr Doriana Leljaka. Prethodno je završio specijalističke studije u Salzburgu na Mocarteumu, kao i master studije i prestižne studije Artist diplome na Kraljevskom muzičkom koledžu u Londonu.
Nakon studija bio je na poziciji asistenta na Kraljevskom koledžu kad mu je dodeljena Antoni Saltmarš asistentura za klavirsku saradnju i izabran je za Park Lejn umetnika (Park Lane Artist) za 2016/17 godinu sa violinistkinjom Junsli Park. U Srbiji je završio osnovne i master studije u klasi profesora dr Doriana Leljaka na Akademiji umetnosti u Novom Sadu gde trenutno radi kao docent, i muzičku školu „Isidor Bajić” u klasi profesorke Tatjane Vukmanović, nakon što je počeo da svira klavir sa 11 godina.