Умрежавање култура

Мр Смиљана Влајић, директор Културног центра Војводине „Милош Црњански“ борави у радној посети Народној Републици Кини на позив Пекинга у организацији CRI Online (China radio international) од 18. до 27. августа. У оквиру званичне посете, мр Смиљана Влајић је присуствовала свечаности поводом 70-годишњице оснивања Народне Републике Кине.

Такође, она ће посетити и „Beijing Expo 2019“ у оквиру реализације пројекта „Умрежавање“  Културног центра Војводине „Милош Црњански“, а у циљу успостављања сарадње којом се дефинишу облици заједничког деловања и договора поводом једнонедељног програма у организацији Културног центра Војводине за 2020. годину који ће се одржати у Пекингу.

Директор Бироа за информисање Пекинга, господин Xu Hejian и заменик директора интернационалне радио станице CRI Online, госпођа He Qing, примили су поклон од мр Смиљане Влајић, репрезентативну монографију „The cultural heritage of Vojvodina“, заједничко издање наше институције и Завода за заштиту споменика културе Војводине.