Концерт 2К+ „Wоо Wаyˮ

У Културном центру Војводине „Милош Црњански” биће одржан концерт ансамбла „Wоо Wаyˮ у оквиру 2К+ антифестивала у петак, 3. фебруара 2023. године, у 20 часова.

Слободан улаз!

 

„Wоо Wаyˮ:

Дуња Црњански / клавир,

Даниел Мор / контрабас.

 

Програм:

„Слушањеˮ, текст: Дуња Црњански;

„Стара Планинаˮ, текст: Даниел Мор;

„Бис-Писˮ, идеја: Даниел Мор.

Визуал: Никола Рајић.

——————-

Дуња Црњански (Нови Сад, 1991) завршила је мастер студије клавира на Академији уметности у Новом Саду (2013) и специјалистичке студије камерне музике на Факултету музичке уметности у Београду (2018). Бави се савременом, експерименталном музиком и активна је на локалној сцени извођачких уметности.

Суоснивачица је ансамбла „Рестрикцијеˮ, „The Howlite”, „Woo Way” и платформе за савремену уметност и културу „Практикаблˮ.

Од 2011. чланица је организације „Пер.Артˮ која делује у области савремене извођачке уметности. У оквиру Пер.Артовог програма „Уметност и инклузијаˮ који окупља уметнике са и без инвалидитета, учествује у различитим уметничким пројектима, радионицама, представама и перформансима.

Чланица је колектива „Покретница” од 2015. године, а у организацији фестивала „Покретница” је од 2019. године у улози селекторке и организаторке. Од 2016. Године, као коауторка и извођачица са Фросином Димовском, развија пројекат „Одузимање временаˮ – серијал перформанса који су до сада изводиле у Новом Саду (Србија), Техерану (Иран) и Макау (Кина). Од 2013. ради у Музичкој школи „Исидор Бајићˮ као клавирска сарадница и наставница клавира. Редовно наступа у програмима 2К+ у организацији Културног центра Војводине „Милош Црњански”.

Добитница је награде „Искре Културе” коју Културни центар Војводине „Милош Црњански” додељује за савремено стваралаштво младом аутору до 35 година.

 

Даниел Мор (1988) је израелски/мексички музичар, контрабасиста и импровизатор, који живи и ради у Новом Саду. Свестрани је музичар са великим искуством и креће се у различитим правцима – од класичне музике – преко world music – до џеза, посебно истражујући савремену музику и импровизацију.

Аутор је серије радионица слободне импровизације „Just Listen”.

Алумни је Универзитета уметности у Берну и Јерусалимске академије за музику и игру, а тренутно је на интердисциплинарним докторским студијама на Универзитету уметности у Београду.

Активан је у различитим савременим музичким и уметничким пројектима који укључују импровизацију, покрет и мултимедијалну уметност, уз сарадњу са компјутерским програмерима и визуелним уметницима у циљу даљег остваривања својих идеја.