Промоција књиге “Мјеста гдје почиње све испочетка”

Задовољство нам је да вас позовемо на књижевно вече, промоцију збирке поезије „Мјеста гдје почиње све испочетка“ Тање Ступар Трифуновић, лауреаткиње књижевне награде „Милица Стојадиновић Српкиња“ за 2018. годину.
Књижевно вече ће бити организовано у оквиру 43. Манифестације „Милици у походе“ у петак, 25. октобра 2019. године, са почетком у 19 сати, у Културном центру Војводине „Милош Црњански“, Војводе Путника 2, Нови Сад.
Учествују: Тања Ступар Трифуновић, ауторка и Владислава Гордић Петковић.
Модераторка: Гордана Драганић Нонин, уредница Едиције

Збирка са избором поезије и новим циклусом песама Тање Ступар Трифуновић, објављена је у едицији Културног центра Војводине „Добитница књижевне награде Милица Стојадиновић Српкиња“.

„Поезија Тање Ступар Трифуновић чини највише што може да одагна традиционално, укорењено неповерење у значај и важност женског искуства, и да призове свако могуће осведочење о уметничкој вредности женске перцепције и о трагичној дубини женских конфликата. Чини то, међутим, без фанфара и јаука, онако једноставно, непосредно и непретенциозно како песникиња саму себе представља у једном интервјуу: “Мислим да сам у свему као и друге жене. Глупо је да се правим нешто што нисам, јер у себи носим сву ту трагику и комику људског бића, које је некад величанствено, а некад је крхко и јадно.” – део из поговора Владиславе Гордић Петковић.

Фото галерија:

Видео са отварања: