Награда „Бескрајни плави круг“ за најбољи роман

У оквиру новоосноване манифестације Дани Милоша Црњанског, организатори позивају заинтересоване да се јаве на конкурс за Књижевнунаграду „Бескрајни плави круг“ Матице српске за најбољи роман.

Банатски културни центар из Новог Милошева и Удружење „Суматра“ из Новог Сада, уз подршку Матице српске из Новог Сада, Задужбине „Милоша Црњанског“ из Београда и Културног центра Војводине „Милош Црњански“ из Новог Сада, основали су манифестацију Дани Милоша Црњанског која ће се по први пут одржати крајем новембра ове године у Новом Саду и Новом Милошеву.

У оквиру манифестације Дани Милоша Црњанског, а у спомен на Милоша Црњанског и његово дело, у жељи да се награђивањем књижевних дела објављених на српском књижевном простору да подстрека развоју наше књижевности, Матица српска је основала сталну годишњу књижевну награду под именом „Бескрајни плави круг“, која ће се додељивати за најбољи роман написан на српском језику.

Први мандат од четири године поверен је жирију који ће радити у саставу: проф. др Александар Јовановић, проф. др Младен Шукало, проф. др Горан Радоњић, проф. др Небојша Лазић и др Јелена Марићевић.

Заинтересовани издавачи и аутори могу да конкуришу са романима објављеним од 1. новембра 2018. Рок за слање књига је 1. новембар 2019. Књиге слати у пет примерака на адресу: Матица српска, ул. Матице српске 1, 21000 Нови Сад, са назнаком: за Књижевни конкурс „Бескрајни плави круг“.