Отворен конкурс за награду „Медијакулт”

Културни центар Војводине „Милош Црњански” позива на десети конкурс за награду „Медијакулт” све телевизијске и продукцијске куће да конкуришу са својим ауторским ТВ емисијама (документарним филмовима, репортажама, ТВ есејима, студијским емисијама) из области културе које се тематски односе на културни простор Војводине. У оквиру конкурса, аутори могу да конкуриши и за Специјалну награду за ТВ есмисије из српске културе, реализоване у региону или дијаспори.

Све пријављене радове прегледаће жири у чијем саставу ће бити угледни познаваоци ТВ  стваралаштва, а награда „Медијакулт”, као и Специјална награда биће уручене у децембру 2023. године.  

Конкурс је отворен од 11. септембра до 31. октобра 2023. године.

Награда „Медијакулт” састоји се од дипломе, новчаног износа и публиковања награђене емисије на ДВД-у, а Специјална награда додељује се у виду плакете.

Пропозиције Конкурса:

1. Право учешћа на конкурсу имају аутори ТВ емисија које су реализоване у периоду од новембра 2022. до септембра 2023. године.
2. Емисије могу бити на српском језику, а ако су на језицима националних мањина, потребно је доставити превод емисије на српски језик.
3. Време трајања емисија није ограничено.
4. Сваки конкурсни пакет мора да садржи:
• снимак ТВ емисије у три примерка, снимљене у ДВД формату (без физичких оштећења, огреботина и сл. у регуларном ДВД запису – могућност репродуковања на обичном ДВД плејеру);
• уредно попуњен Пријавни лист у три примерка;
• филмографију аутора са биографијом;
• уколико један аутор конкурише са више емисија, свака треба да буде снимљена на посебном носачу и пропраћена Пријавним листом;
• слање емисија снимљених на „ЦД-Р” формату значиће аутоматску дисквалификацију.
• Конкурсну документацију је потребно доставити у три примерка.

5. Конкурсну документацију слати на адресу:

Културни центар Војводине „Милош Црњански”
Војводе Путника 2
21101 Нови Сад

са назнаком: „За конкурс ‘Медијакулт’”

Пријавни лист за конкурс за „Медијакулт” Културног центра Војводине „Милош Црњански” за 2023. годину можете преузети ОВДЕ.

 За све додатне информације, заинтересовани се могу обратити на мејл: produkcija@zkv.rs,  office@zkv.rs, или путем телефона +381 21 4754 128.