Три концерта Зрењанинског камерног оркестра

У оквиру пројекта „Музичка сцена Војводине“ Културног центра Војводине „Милош Црњански“, Зрењаниски камерни оркестар одржаће три концерта на отвореним сценама.

Први концерт одржаће се данас од 21 час у Новом Бечеју на Тиском кеју. Сутра, у уторак, 13. августа у Салетли Дунавског парка у Новом Саду, са почетком у 19 часова и у Каштелу Ечка у четвртак, 15. августа од 20 часова.

На програму ће се наћи дела Моцарта, Бетовена, Пахелбела, Пјацоле, Андресона и Гардела, са циљем популаризације уметничке музике у мањим срединама.

Концерти се одржавају у оквиру четврте године пројекта „Музичка сцена Војводине“ Културног центра Војводине „Милош Црњански“, којима промовишемо музику писану за веће ансамбле, претежно 20. века, али и савремено стваралаштво домаћих композитора.

У претходне три године изведене су композиције великана светске литературе Алфреда Шниткеа, Дмитрија Шостаковича, Мациеја Малецког као и наших композитора Душана Радића, Рудолфа Бручија и других, као и младих композитора из Војводине, а поред Новог Сада концерти су организовани и у Сомбору, Зрењанину, Панчеву, Суботици, Темишвару и Бањалуци. У овој години Зрењанински камерни оркестар ће у оквиру овог пројекта одржати концерте у Новом Саду, Новом Бечеју, Суботици, Сомбору, Зрењанину, Панчеву и Ечкој.